Tamplarie PVC

Informatii utile despre tamplaria pvc

Tamplaria PVC ofera siguranta si securitate, ofera eficienta energetica locuintei, are costuri reduse de intretinere, sunt usor de curatat si este un produs reciclabil cu impact redus asupra mediului inconjurator, ofera protectie fonica buna, poate fi folosit in orice zona climatica.

In alegerea tamplariei cel mai important lucru este producatorul si in alegerea lui trebuie sa tinem cont de vechimea lui, reputatia, certificarile si atestarile de care dispune, deoarece ofera garantia unui produs de calitate.

Cand alegeti tamplaria trebuie sa tineti cont de uramatoarele :

 

Profilul corespunzător

In primul rand trebuie sa stim ca tamplaria pvc se formeaza pe baza unor profile PVC, care pot fi realizate In diferite clase, precum clasa A, B, C, etc, intre acestea profilul clasa A ofera cea mai buna calitate, ca sa se incadreze in aceasta clasa profilul trebuie sa aiba grosimea peretilor exteriori peste 2,8 mm , acest lucru asigura stabilitatea si durabilitatea ferestrelor, precum si o mai buna protectie Impotriva zgomotului si schimbarilor de temperatura. Profile cu pereti mai subtiri, se Incadreaza In clasele B si C, au o rezistenta mai mica la deteriorare si pot fi, de exemplu, mai sensibile la fisurare si colturile ferestrelor se pot deforma.

Sticla

O alta caracteristica importanta este sticla, in prezent, exista geam termoizolant cu doua sau mai multe sticle. Acestea sunt separate intre ele printr-un distantier din aluminiu, astfel,  se reduc pierderile de caldura cu pana la 10% si reduce fenomenul de condens pe geamuri.

 

Coeficientul de transfer termic

Valoarea „U” trebuie sa fie calculat pentru intreaga fereastra, nu doar pentru sticla. „U” ne spune cât de multa de caldura „scapa” pe 1m ² din suprafata ferestrei, astfel, cu cat aceste valori sunt mai mici cu atât mai bine.”U” ar trebui sa fie calculat individual pentru fiecare fereastra.

 

Feroneria

Ofera siguranta si protectie, feroneria trebuie sa fie de calitate ea oferind rezistenta si o utilizare indelungata a tamplariei. Feroneria trebuie realizata din materiale inoxidabile si punctele de inchidere trebuiesc pozitionate la distante care sa ofere functionalitate corespunzatoare.

Mai multe informatii